Πολυτεχνείο 48 χρόνια μετά

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου διαδραματίζεται μέσα σε ένα πυρίκαυστο ορίζοντα θλιβερών γεγονότων που πλήττουν την Χώρα – και όχι μόνον – την Πανδημία, το Φόβο, το Θάνατο, την Οικονομική Κρίση, την Ανεργία, τη Φτώχεια, την Κοινωνική Εξαθλίωση και Απομόνωση.
Στις παρούσες όμως δυσχερείς συνθήκες είναι επιβεβλημένη η αναδρομή στο Πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 73΄ και η προβολή του στο ΣΗΜΕΡΑ και στο ΑΥΡΙΟ  για την ενθάρρυνση και στήριξη του Ελληνικού λαού στον ΑΓΩΝΑ για την σωτηρία της Πατρίδας.

Έτσι το βαθύτερο νόημα της σημερινής επετείου είναι να τιμήσουμε:

  • Τους φοιτητές του Πολυτεχνείου που ζουν πάντα στις καρδιές μας, έδωσαν το αίμα τους, μαρτύρησαν, φυλακίστηκαν χάριν της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, και για τον πρόσθετο μάλιστα λόγο ότι οι  φοιτητές του 73΄ είναι σημερινοί συνταξιούχοι.
  • Τους σημερινούς μαχητές για την προστασία της ζωής από τον κορονοϊό, δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι οι ήρωες της σύγχρονης εποχής.

Ως Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος  (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) εκφράζουμε την πίστη μας στα ιδανικά της ελευθερίας και τον σεβασμό μας  σε όλους αυτούς τους ανώνυμους πολίτες που χθες και σήμερα με αυταπάρνηση έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας.

Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας και δείχνει το δρόμο για την Ελλάδα του μέλλοντος. Και εμείς οι άνθρωποι της Τρίτης ηλικίας είμαστε εδώ με τους δικούς μας αγώνες και με την κοινωνική προσφορά μας, βάζοντας την ομόθυμη στήριξή μας για αυτή την Ελλάδα που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Κοινοποίηση άρθρου: