ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024: Κοινός αγώνας Εργαζομένων-Συνταξιούχων

Η Πρωτομαγιά, η ημέρα των Εργαζομένων αποτελεί αφορμή μνήμης και αφετηρία αγώνων.

Ότι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι οφείλεται στους αγώνες και τις θυσίες τους.
Έτσι η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ιερή μέρα. Και εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς (και όχι των αγώνων και των διεκδικήσεων) εννοούμε να την γιορτάζουμε συνειδητά και αγωνιστικά.

Η Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η Μάη σ’ όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα μετέχουμε στην εκδήλωση πλατείας Κλαυθμώνος, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) τη Μ.Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου βίαιη επίθεση στο εισόδημά τους. Η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η υψηλή φαρμακευτική δαπάνη, οι αναμονές στο ΕΣΥ, η μεγάλη φορολογία (που για τους συνταξιούχους είναι διπλή λόγω Εισφοράς «Αλληλεγγύης»), ο εμπαιγμός με τα αναδρομικά προκαλούν καθημερινά αδιέξοδα. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους για καλύτερης συνθήκες δουλειάς και υψηλότερες αμοιβές. Για ένα κράτος στην υπηρεσία του Πολίτη.

Δεν ξεχνάμε τον τρόπο του αγώνα με τον οποίο εμείς κατακτήσαμε το Ασφαλιστικό, το Κοινωνικό Κράτος και την Εθνική Ευημερία.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους γιατί οι καλύτερες αμοιβές για τους εν ενεργεία σημαίνουν βιώσιμο Ασφαλιστικό.

Αγώνας και Αλληλεγγύη όπως η Πρωτομαγιά το θέλει – Όπως τα προβλήματα το απαιτούν.

Το Γραφείο Τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Κοινοποίηση άρθρου: