Συλλαλητήριο συνταξιούχων: Πολιτική λύση για τα αναδρομικά. Λύσεις τώρα στα εκκρεμή Συνταξιοδοτικά προβλήματα

 

Με μαζικότητα και ιδιαίτερη μαχητικότητα οι συνταξιούχοι διεκδικούν να πάρουν πίσω τις «ζωές τους»…

Χωρίς προηγούμενο, παρά τα προβλήματα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  υπήρξε η ανταπόκριση των «απόμαχων» στην πρόσκληση της Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) για την κινητοποίηση μπροστά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47), όπου συνεδρίαζε χθες 17 Απριλίου το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) αναφορικά με τα Δώρα στις επικουρικές συντάξεις.

 Οι συνταξιούχοι ζητάμε να αποδώσει η κυβέρνηση τα αναδρομικά του 11μήνου για τις επικουρικές συντάξεις και  επί των Δώρων στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, όπως έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και να δοθούν, χωρίς δικαστικές προσφυγές, ταλαιπωρία και περιττά έξοδα για όλους τους συνταξιούχους, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση το 2020.

 Αμέσως μετά η πορεία κατευθύνθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου η ΓΣΕΕ και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής απεργίας των εργαζομένων.

Μιλώντας από την εξέδρα της απεργιακής συγκέντρωσης ο πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ Γιώργος Κουτσιμπογεώργος αναφέρθηκε στα αιτήματα των συνταξιούχων για απόδοση ουσιαστικών αυξήσεων στο ύψος του πραγματικού πληθυσμού σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς το τρικ της «προσωπικής διαφοράς», τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής, τη μη καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου (Ιούνιος 2015-Μαϊος 2016), την μεγάλη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία συνυπάρχει με τις υψηλές εισφορές 6% επί κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλά και τη διπλή φορολόγηση μέσω της Εισφοράς Αλληλεγγύης κ.α.

Επίσης έκανε έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή ενός ακόμη πολέμου στη γειτονιά μας με αφορμή την κρίση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, ενώ καταδίκασε την επιχειρούμενη γενοκτονία στη Γάζα από τους Ισραηλινούς, καλώντας ταυτόχρονα τη Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

Η Διοίκηση της ΑΓΣΣΕ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και, αναλόγως των εξελίξεων στο ΑΕΔ και την στάση της Κυβέρνησης, θα συντονίσει τον αγώνα των συνταξιούχων προκειμένου να ικανοποιηθούν και να επιλυθούν βασικά-στοιχειώδη αιτήματα.

Είμαστε η κατηγορία εκείνη των πολιτών που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη και βαθύτερη επίθεση στο εισόδημά της. Και απαιτούμε λύσεις τώρα, γιατί οι συνταξιούχοι δεν έχουν αρκετό διαθέσιμο μελλοντικό χρόνο για να περιμένουν!

Το Γραφείο Τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Κοινοποίηση άρθρου: