Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να ερμηνεύσει τον ίδιο του τον εαυτό!!!

Το παράδοξο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν εφάρμοσε πλήρως την 1439/2020 Αποφ.Ολομέλειας του ΣτΕ, γεγονός που προκάλεσε σωρεία προσφυγών των αδικουμένων, για άλλη μια φορά, συνταξιούχων.
Έτσι αύριο στις 15 Ιανουαρίου 2021 εκδικάζεται ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ η προσφυγή της  Συνομοσπονδίας μας και των Οργανώσεων μελών της  για την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επέφερε σε βάρος των Συνταξιούχων πλήρη ανατροπή στο περιεχόμενο της 1439/2020 Αποφ.Ολομ.ΣτΕ, η οποία προβλέπει την καταβολή αναδρομικών περιόδου από 11/6/2015 έως 22/5/2016 σε κύρια και επικουρική σύνταξη, δώρα Χριστουγέννων & Πάσχα και επίδομα Αδείας μόνον για όσους είχαν εκκρεμείς δίκες στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Ως Α.Γ.Σ.Σ.Ε κατανοούμε πλήρως τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός και η Πατρίδα μας, όμως η Κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης δεν πρέπει να παραβλέπουν  ότι  με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταβλήθηκαν μεν τα αναδρομικά του 11μήνου  στην κύρια σύνταξη, με απροκάλυπτη όμως παράβαση της απόφαση του Στε για καταβολή των υπόλοιπων αναδρομικών (επικουρικής σύνταξης, δώρων Χριστουγέννων & Πάσχα και επιδόματος Αδείας). Επιπλέον  η κυβέρνηση για να περιορίσει τις εκκρεμείς δίκες όρισε ως χρονικό όριο προσφυγών στα Διοικητικά Πρωτοδικεία την 8η/10/2020 παραβλέποντας προκλητικά ότι η ανεμπόδιστη προσφυγή στη δικαιοσύνη αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι συνταξιούχοι :

  • Προσφέραμε πάνω από το 50% του ετήσιου εισοδήματός μας κατά την 10ετή οικονομική κρίση για την οικονομική ανάταξη της Χώρας μας.
  • Μετείχαμε σε όλες τις υπέρογκες θυσίες μιας συνεχούς και απάνθρωπης φορολογικής αφαίμαξης.
  • Στηρίξαμε και στηρίζουμε αγόγγυστα τους μακροχρόνια άνεργους των νεότερων ηλικιών (παιδιά – εγγόνια), που τους έχουν ξεχάσει όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις ,οι πλείστοι των οποίων βρήκαν καταφυγή κοντά μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις καταναλωτικές μας δαπάνες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ΣτΕ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Κοινοποίηση άρθρου: