ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τα μέλη του, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και του e-ΕΦΚΑ γιατί ενώ είχαν την υποχρέωση βάσει του νόμου 4387/2016 την 1η Ιανουαρίου 2019 να είχαν ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα για τα μέλη μας παρά τις δύο εξώδικες διαμαρτυρίες – καταγγελίες που τους είχαμε αποστείλει καθώς και με τις συναντήσεις που είχαμε πραγματοποιήσει με τα αρμόδια όργανα και τους είχαμε ενημερώσει σχετικά. Έτσι φθάσαμε τον Σεπτέμβριο του 2022 και οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ μένουν έξω από την αύξηση των συντάξεων που έχει αποφασίσει ότι θα δώσει η πολιτεία από 1-1-2023, έστω και αν δεν φθάνει στο μισό του πληθωρισμού, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, κύριε Διοικητά του                         e-ΕΦΚΑ ζητάμε να μας πείτε ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος αποφάσισε ότι οι Συνταξιούχοι του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ την 1η Ιανουαρίου 2023 δεν δικαιούνται έστω και αυτή την πενιχρή αύξηση των συντάξεών τους, που αποφάσισε να τους χορηγήσει η πολιτεία.

Κύριοι τη Κυβέρνησης, μην προσπαθείτε να μας εξοντώσετε, το προσδόκιμο όριο ζωής το καθορίζει άλλος και όχι τα εξοντωτικά μέτρα της πολιτείας. Αρκετά πληρώσαμε στα εννιά χρόνια μνημονίων και τώρα με την ενεργειακή κρίση δεν αντέχουμε άλλο ζητάμε άμεση εφαρμογή των μέτρων. Δεν ζητάμε να μας λυπηθείτε, ζητάμε να μας σεβαστείτε εφαρμόζοντας τους νόμους που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

       Ευθύμιος Ρουσιάς                                               Νικόλαος Μητροκώτσας

Κοινοποίηση άρθρου: