ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Τιμωρία των συνταξιούχων συνεχίζεται για 13η χρονιά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγκαινίων και των κυβερνητικών εξαγγελιών στην 86η έκθεση της Θεσσαλονίκης. Οι όποιες προσδοκίες είχαν καλλιεργηθεί για αυξημένες συντάξεις από το 2013 στους συνταξιούχους, κατέρρευσαν παταγωδώς. Ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα κατανοητός στην ομιλία του, λέγοντας ότι αυξήσεις θα πάρουν μόνο οι συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά, ενώ οι συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά το μόνο όφελος που θα έχουν, είναι από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία κυμαίνεται στην κατηγορία την δικιά μας από 1,8 ευρώ έως 12,00 ευρώ τον μήνα μικτά! Με αυτά και αυτά για 13η χρονιά μένουν χωρίς αύξηση περίπου 1.200.000 συνταξιούχοι, εφόσον ο μέσος όρος αύξησης από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι 6,9 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 0,23 λεπτά την ημέρα!!!  Εδώ να πούμε ειρωνικά τη φράση που αρέσκεται ο Πρωθυπουργός να επαναλαμβάνει συχνά, ‘’το είπαμε προεκλογικά το κάνουμε πράξη’’.  Να σημειώσουμε δε ότι  ο κλάδος των συνταξιούχων με μεγάλη προσωπική διαφορά είναι από αυτούς που έχουν υποστεί όλες τις κρατήσεις των μνημονίων για 13 συνεχόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα η σύνταξή τους να έχει χάσει την μισή αγοραστική της δύναμη.

            Γενικά με την όλη εικόνα στην φετινή, την  περσινή και την προπέρσινη Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, διακρίνουμε μια εμπάθεια της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους. Μια εμπάθεια και μια απαξίωση στα πρόσωπά μας, λες και δεν ανήκουμε στην Ελληνική κοινότητα, λες και δεν συμμετέχουμε ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, λες και δεν συμμετέχουμε στην πολιτική, στον συνδικαλισμό και την πολιτιστική ζωή της πατρίδας μας, λες και έχουμε καταθέσει τα όπλα και δεν είμαστε πλέον ενεργοί πολίτες!

            Τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι πολλά και σοβαρά, δυστυχώς η πολιτεία απαξιώνει τους συνταξιούχους και δεν μας έκανε καθόλου εντύπωση που ο κύριος Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στα αναδρομικά των συνταξιούχων που εκδικάστηκαν από το Σ.τ.Ε. και αφορούν κρατήσεις από τους μνημονιακούς νόμους στις επικουρικές συντάξεις, τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας. Νεκρική σιγή για το θέμα παρόλα κατά τα άλλα δηλώνει μεγαλόφωνα είναι αυτός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο του σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις!!!

            Κύριοι της κυβέρνησης οι συνταξιούχοι δεν τα παρατούν, δεν θα ανεχθούν τέτοιες συμπεριφορές από κανέναν, είναι και θα είναι ενεργοί, θα αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, θα προβάλουν τις απόψεις τους, θα διαδηλώνουν για την δικαίωσή τους. 

΄

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

 Κώστας Πιπέρας                    Σπύρος Τσιόστας

Κοινοποίηση άρθρου: