ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΣΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων έθεσε σήμερα 5/3/2024 σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ το Προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.).

Στο πλαίσιο των επαφών με τα πολιτικά κόμματα η αντιπροσωπεία της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. ανέπτυξε τις θέσεις της για την εντεινόμενη συρρίκνωση του εισοδήματος των “απόμαχων” της εργασίας, λόγω της ανεξέλεγκτης  ακρίβειας στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, τις κατώτερες του πληθωρισμού αυξήσεις στις συντάξεις μας, τον αποκλεισμό του 1/3 των συνταξιούχων από τις αυξήσεις λόγω “προσωπικής διαφοράς”, την πρόσθετη φορολογία μέσω της “Εισφοράς Αλληλεγγύης” , της επιβάρυνσης του κόστους υγείας με το εφεύρημα της “ασφαλιστικής” και “λιανικής” τιμής  των φαρμάκων, καθώς και την πληρωμή των επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να προωθήσει στη Βουλή με ερωτήσεις, αλλά και να ενσωματώσει στις θέσεις του τα δίκαια αιτήματά μας. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της απόδοσης της 13ης και 14ης σύνταξης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γαβρήλος Γιώργος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων και Καλαματιανός Διονύσης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης Λοφρέντας Γιάννης.

Τις θέσεις της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. ανέπτυξε ο Πρόεδρος Κουτσιμπογεώργος Γιώργος, ο Γενικός Γραμματέας Μπιρμπιλής Αντώνης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαλαμής Γιώργος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Δικόνιμος Δημήτρης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Δαμιανός Βασίλης.

Το Γραφείο Τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Κοινοποίηση άρθρου: