Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου είναι η αφορμή.

Η «Ημέρα της Γυναίκας» είναι η ευκαιρία να στοχαστούμε το «άλλο μισό τ’ ουρανού». Για τα όσα υπέφερε, για το ρόλο στο να μας φέρει εδώ, για τις συνεχιζόμενες διακρίσεις.

Τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία. Η γυναίκα ως σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη και γιαγιά αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα στερεότυπα που παραμένουν ριζωμένα στην κοινωνία, ακόμα και σήμερα. Δίνει καθημερινό αγώνα για ίσα δικαιώματα, εργασιακές ευκαιρίες, αμοιβές.

Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενη, σε κάθε συνταξιούχο, σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Γυναίκα ως ελάχιστο φόρο Τιμής, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ως δέσμευση ώστε να πάψει να βιώνει εργασιακή ανασφάλεια, ανισότητες στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, κακοποίηση και οποιαδήποτε προσβολή της προσωπικότητάς της.

Η έκβαση της «μάχης» δεν έχει κριθεί ακόμη. Αντίθετα, πρέπει να επισημανθούν οι κίνδυνοι τόσο από τις διακρίσεις που διατηρούνται, αλλά και τις νέες ανισότητες που μπορεί να φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη, η κλιματική αλλαγή, αλλά και το χάσμα που εντείνεται μεταξύ των πιο φτωχών-λαϊκών στρωμάτων και του «ανώτερου» 10% του πληθυσμού.

Είναι οι νέες προκλήσεις που απειλούν να επιδεινώσουν τη θέση της γυναίκας.

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) διακηρύσσει τη θέση πλάι στη Γυναίκα και τα δικαιώματά της και δηλώνει πως θα αγωνιστεί ώστε οι οικονομικές ανισότητες και οι τεχνολογικές εξελίξεις να μην σταθούν εμπόδιο στην πανανθρώπινη ελευθερία, την ισότητα, τα ατομικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στόχος μας είναι ένας Νέος Κόσμος Ισότητας, Ευκαιριών και Δικαιωμάτων για όλους!

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Κοινοποίηση άρθρου: