Η ΑΓΣΣΕ θέτει τα αιτήματα των συνταξιούχων στην ΝΔ

Τα συσσωρευμένα προβλήματα των συνταξιούχων, τα οποία καθημερινά οξύνονται, εξέθεσε αντιπροσωπεία της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Σταύρο Καλαφάτη.

Στην αιχμή των αιτημάτων τέθηκε η ανεξέλεγκτη ακρίβεια, ιδίως στα είδη πρώτης ανάγκης, η μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και η υπερφορολόγηση, ιδίως μέσω της άδικης Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, η μη αύξηση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, των συντάξεων περισσοτέρων από 770.000 δικαιούχων με το τρικ της «προσωπικής διαφοράς», το κόστος φαρμάκων και τα πληρωμένα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία κ.α.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κ.Καλαφάτης δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα της ΑΓΣΣΕ για την ανάδειξη της μόνης τριτοβάθμιας Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων ως ισότιμο συνομιλητή της Πολιτείας και Κοινωνικό Εταίρο. Ενώ για τις «κλειστές πόρτες» που βρίσκουν σε υπουργεία και ΕΦΚΑ οι κοινωνικές οργανώσεις, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δεσμεύτηκε να μεταφέρει αυτό το πρόβλημα στα αρμόδια κλιμάκια

 Το Προεδρείο της ΑΓΣΣΕ ευχαρίστησε τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ για την εκτενή συζήτηση και, κυρίως, για τη δέσμευσή του ότι σε δέκα ημέρες θα επανέλθουμε με νέα επαφή προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποια σημεία υπήρξε πρόοδος.

 Στη συνάντηση, που έγινε στη Βουλή, εκ μέρους της ΑΓΣΣΕ συμμετείχαν οι: Γιώργος Κουτσιμπογιώργος Πρόεδρος, Αντώνης Μπιρμπιλής Γ.Γραμματέας, Γιώργος Μαλαμής Αν.Πρόεδρος, Δημήτρης Δικόνιμος Οργανωτικός Γραμματέας, , Ελένη Παπαδημητρίου Αν. Γενική Γραμματέας και Βασίλης Δαμιανός Αν.Οργανωτικός Γραμματέας.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Κοινοποίηση άρθρου: