Συνάντηση του Προεδρείου της ΑΓΣΣΕ με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και αντιπροσωπεία του κόμματος είχε το Προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ).

Στο πλαίσιο των επαφών μας με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να τα ενημερώσουμε για τα οξυμένα προβλήματά μας, θέσαμε στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ το θέμα της μη αναγνώρισης των θυσιών των συνταξιούχων όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τον αποκλεισμό τους από τον νέο πλούτο που δημιουργείται.

Ακόμη χειρότερα καθώς τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται, εντεινόμενη, η συρρίκνωση του εισοδήματός μας και η υποβάθμιση της ζωής μας λόγω της ακρίβειας, των χαμηλότερων του πληθωρισμού αυξήσεων, του αποκλεισμού του 1/3 των συνταξιούχων από τις αυξήσεις με το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς», την διπλή φορολογία λόγω Εισφοράς Αλληλεγγύης, του κόστους υγείας με την πληρωμή των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, το τέχνασμα με την ελάχιστη τιμή των 3 ευρώ ανά σκεύασμα και την διπλή, «ασφαλιστική» και «λιανική» τιμή στα φάρμακα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε τις θυσίες των συνταξιούχων για την σταθεροποίηση της οικονομίας, συμφώνησε μαζί μας για την ανάγκη ελέγχου των τιμών και αντιμετώπισης της κρίσης στέγης, κυρίως για να νέα ζευγάρια, αποδέχτηκε τις θέσεις μας για την μη περικοπή των εθνικών συντάξεων στις περιπτώσεις χηρείας καθώς και το δικαίωμα επιλογής της σύνταξης που θα περικοπεί στην τριετία, την ανάγκη τουλάχιστον μείωσης και κανονικοποίησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, τον υπολογισμό του χρόνου διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης και στους παλαιούς ασφαλισμένους πριν τον Ν.4387/16, όπως και την χορήγηση αναλογικής σύνταξης με λιγότερα από 15 έτη «ώστε να μην χάνονται οι εισφορές των εργαζομένων».

Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας στο Κοινοβούλιο με ερωτήσεις και συνεχείς παρεμβάσεις, καθώς και να ενσωματώσει τις θέσεις μας για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου με στόχο την κοινωνική συνοχή.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση, εκτός του Προέδρου του, συμμετείχαν οι: Γιώργος Μουλκιώτης Βουλευτής – Τομεάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Κουτσούκος Δ/ντης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Κουτρουμάνης Γραμματέας Τομέα Κοινωνικής  Ασφάλισης , Θόδωρος Χρονόπουλος Γραμματέας Τομέα Συνταξιούχων  και ο Βασίλης Κουλούρης Επιστημονικός Συνεργάτης για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Tην αντιπροσωπεία της ΑΓΣΣΕ απάρτιζαν ο Πρόεδρος Γιώργος Κουτσιμπογεώργος, ο Γ. Γραμματέας Αντώνης Μπιρμπιλής, η Αν. Γ.Γραμματέας Ελένη Παπαδημητρίου και ο Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Δαμιανός.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Κοινοποίηση άρθρου: