Πρόγραμμα Δράσης Α.Γ.Σ.Σ.Ε. – Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Σε ένα σαφές και δεσμευτικό αγωνιστικό πρόγραμμα για την διεκδίκηση των δίκαιων και οξυμένων προβλημάτων των συνταξιούχων κατέληξε το Δ.Σ της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) στη συνεδρίασή του της 7ης Φεβρουαρίου 2024.

Τα προβλήματα, όπως οι εκκρεμότητες και οι απειλές στις συντάξεις χηρείας, οι αδικίες αναφορικά με την «προσωπική διαφορά», η κλοπή των αυξήσεων με την Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕΑΣ), η μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και κυρίως η ακραία ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, το Σούπερ Μάρκετ, οι τιμές των ενοικίων, έχουν συσσωρεύσει πλέον μεγάλη οργή και αγανάκτηση στις ψυχές των Συνταξιούχων.

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις στην «τσέπη» μας, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Προεδρείου, αποφάσισε σειρά εκδηλώσεων το προσεχές δίμηνο. Με παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία, συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το Συλλαλητήριο της 17ης Απριλίου στην Αθήνα στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Αεργίας.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η εκδήλωση για τη νέα Χρονιά (Κοπή της Πίτας) που διοργάνωσε για πρώτη φορά η ΑΓΣΣΕ, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park (Πεδίον του Άρεως).

Ήταν η πρώτη κοινή πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Συνομοσπονδία μας σε ένα ζεστό χώρο και ήταν ευκαιρία, μαζί με τις ευχές για το Νέο Χρόνο, να ανταλλάξουμε και σκέψεις για τα προβλήματα και τις ανάγκες των μελών μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν τις ευχές τους  ο Υφυπουργός Εργασίας Β.Σπανάκης, ο Γ.Γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν.Φωτόπουλος, ο Διοικητής του Μετοχικού (ΜΤΠΥ) Επαμεινώνδας Ατσαβές, η Προϊσταμένη της Γ.Δ/νσης Κοινωνικής Ασφάλισης Καλατζή Σπυριδούλα, ο Γ.Δ/ντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ παροχών Α.Αθανασίου, ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Α.Μητρόπουλος, ο Εργατολόγος Δ.Μπούρλος,  ο εκδότης της εφημερίδας των συνταξιούχων 60+ Παπαγεωργίου Ιωάννης , ο Γ.Γραμματέας της ΠΟΠΣ  Λινάρδος  Ερμόλαος, ο Πρόεδρος του Σ.Σ. ΕΛΤΑ Πεπόνης Γιώργος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συν/χων Υγειονομικών Γραμπάς Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Σ.Σ. Εθνικής Ασφαλιστικής Λευθεριώτης Σπύρος , οι πρώην Πρόεδροι της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. Μουλίνος Νίκος & Ιορδανίδης Γιάννης, ο δημοσιογράφος Παπαπέτρου Στέλιος, καθώς επίσης τα προεδρεία και τα Δ.Σ όλων των Οργανώσεων μελών μας, Ομοσπονδιών και Πανελληνίων Συλλόγων.

Στον σύντομο χαιρετισμό τους ο πρόεδρος Γ.Κουτσιμπογεώργος και ο Γεν. Γραμματέας Α.Μπιρμπιλής ευχήθηκαν Καλή Χρονιά με Υγεία για όλους και ευόδωση των προσδοκιών και των αγώνων του συνταξιουχικού κινήματος. Επισήμαναν επίσης την ανάγκη της ενότητας και της μαζικής συμμετοχής των συνταξιούχων, τόσο στις δράσεις της ΑΓΣΣΕ όσο και στις συνδικαλιστικές πολιτικές και κοινωνικές διαδικασίες.

Τα τρία φλουριά της «πίτας» κέρδισαν οι συνάδελφοι κ.Ταταράκης Θεοχάρης , κα Δορυφόρου Κατερίνα και ο κ. Παλαιολόγου Θεόδωρος.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Κοινοποίηση άρθρου: