Κράτος με υποδομές-Συνταξιούχοι με αξιοπρέπεια

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας εκφράζει την οδύνη της για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τους κατοίκους του Θεσσαλικού Κάμπου και των άλλων περιοχών της πατρίδας μας και τους συμπαρίσταται ολόθερμα.

«Οι αλλεπάλληλες καταστροφές που πλήττουν τη χώρα μας δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Απλώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν τις αναιμικές και ξεπερασμένες υποδομές και τα ευάλωτα Δίκτυα,  με αποτέλεσμα η Κοινωνία να μένει απροστάτευτη. Να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές  και να καταστρέφονται οι περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) Γιώργος Κουτσιμπογιώργος μιλώντας το Σάββατο (9/9) στην συγκέντρωση των κοινωνικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, ΑΓΣΣΕ κ.α.) στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ ανέφερε ακόμη ότι οι συνταξιούχοι αγωνίζονται για ένα «κράτος με νέες σύγχρονες υποδομές και ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της πατρίδας μας που να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις σημερινές κλιματικές αλλαγές, για μια κοινωνία με αλληλεγγύη» και κάλεσε την κυβέρνηση να «σταθεί αρωγός στους πληγέντες».

Αναφορικά με τα αιτήματα των συνταξιούχων ο κ.Κουτσιμπογιώργος προέταξε κάποια από τα πιο σημαντικά όπως:

  • Το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και του κερδοσκοπικού πληθωρισμού στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, που κάνει ακόμα φτωχότερους τους συνταξιούχους, ζητώντας από την κυβέρνηση την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε αυτά τα προϊόντα. 
  • Την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς με την ενσωμάτωση της στη σύνταξη.
  • Την καταβολή των αναδρομικών από τις περικοπές των ν.4051/12 και ν.4093/12 για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, σε όλους τους συνταξιούχους για το 11μηνο Ιούνιος 2015- Μάιος 2016.
  • Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης 6% στην επικουρική σύνταξη και μείωση στην κύρια στο 4% (από 6%)
  • Την χορήγηση αυξήσεων για το έτος 2024 στο σύνολο των συνταξιούχων τόσο στη κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη.
  • Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ), που είναι μια 2η μορφή φορολογίας.

Τέλος, κλείνοντας ο Πρόεδρος επισήμανε ότι πρέπει να είναι κοινός ο αγώνας συνταξιούχων και εργαζομένων, γιατί μόνο με τον κοινό αγώνα και την κοινή δράση μπορούμε να προσδοκούμε όλοι μας σε μια καλύτερη ζωή.

Το Γραφείο Τύπο της ΑΓΣΣΕ

Κοινοποίηση άρθρου: