ΨΗΦΙΣΜΑ 5ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΓΣΣΕ

Η ΑΓΣΣΕ και το σύνολο των Συνταξιούχων μελών τους ΑΠΑΙΤΕΙ και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις Συντάξεων για όλους τους Συνταξιούχους είτε έχουν, είτε όχι προσωπική διαφορά «χρέος» των Νόμων Κατρούγκαλου και Βρούτση !

Είναι απαράδεκτο, αντικοινωνικό και εγκληματικό να φορτώνονται οι παλαιοί Συνταξιούχοι (πριν τις 12/5/2016) με χρέος επί των Κυρίων και Επικουρικών  Συντάξεων και να καταδικάζονται εφ’ όρου ζωής, σε λιτότητα και συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των Συντάξεών τους, παρά το γεγονός ότι πλήρωναν ανελλιπώς τις Ασφαλιστικές Εισφορές τους.

Ειδικότερα σε μία περίοδο που η έκρηξη της Ακρίβειας και ο Πληθωρισμός καλπάζουν καθημερινά , η αύξηση των Συντάξεων για ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους  , αποτελεί όρο επιβίωσης και προστασίας από την πλήρη εξαθλίωσης τους.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του 2019, των στελεχών της Κυβέρνησης, για την επιστροφή των αναδρομικών του 11μήνου (Επικουρικών και Δώρων) σε ΟΛΟΥΣ τους Συνταξιούχους, είτε είχαν καταθέσει αγωγή είτε όχι, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, να υλοποιηθούν άμεσα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, και να επιστραφούν έντοκα τα αναδρομικά του 11μήνου των Επικουρικών και Δώρων, σε όλους τους Συνταξιούχους, όπως επιστράφηκαν στους Δικαστικούς και των Ειδικών Μισθολογίων, ΟΛΕΣ οι μνημονιακές περικοπές!

Η επαναφορά – επαναχορήγησης της 13ης Σύνταξης  καθώς και του ΕΚΑΣ, είναι η διαχρονική και δίκαιη απαίτησή μας για την βελτίωση και ανακούφιση των οικονομικά εξαθλιωμένων  Συναδέλφων μας.

Ο έλεγχος στις τιμές των Φαρμάκων, η ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ, της Νοσοκομειακής και Εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, είναι η κυρίαρχη και σοβαρότερη απαίτησή μας, από ένα Κράτος Πρόνοιας και Κοινωνικής ευαισθησίας, που θέλει να σέβεται τους Πολίτες του και ειδικότερα τους πλέον αδυνάτους και μη προνομιούχους, όπως είναι οι Συνταξιούχοι.

Επαναφορά της εισφοράς υπέρ Υγείας στο 4 % και μόνο επί των Κυρίων Συντάξεων, όπως ίσχυε έως το 2016, με δεδομένο ότι άλλες κοινωνικές ομάδες – Ελεύθεροι Επαγγελματίες (Δικηγόροι – Γιατροί – Μηχανικοί κλπ) πληρώνουν εισφορά υπέρ Υγείας 55 €/μήνα, ανεξάρτητα από το ύψος τους εισοδήματός τους !

Η θέσπιση και η διατήρηση της εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), αποτελεί ένα ακόμα εξοντωτικό φορολογικό μέτρο που δημιουργεί πλήθος στρεβλώσεων και αδικιών επί των Συντάξεων, για αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ άμεσα. Εξάλλου για καμία άλλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ομάδα δεν έχει θεσπισθεί ανάλογος τέτοιος φορολογικός παραλογισμός δήθεν «αλληλεγγύης», επί των Συντάξεών τους, ενώ με πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε., απαλλάχθηκαν οι Ευρωβουλευτές , από την υποχρέωση καταβολής ΕΑΣ !

Η Κοινωνική δικαιοσύνη και το Κράτος Πρόνοιας είναι η ΑΠΑΙΤΗΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των χιλιάδων μελών μας, για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ συνοχής και αλληλεγγύης που θα σέβεται τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα Κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των Συνταξιούχων να δεσμευθούν έμπρακτα για τον σεβασμό των Συνταξιούχων και την λύση των ανωτέρω δικαίων και ρεαλιστικών αιτημάτων μας, όπως δικαιούμαστε και μας αξίζει γιατί και οι Συνταξιούχοι έχουν «ψυχή»!

ΕΝΩΤΙΚΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε Περισσότερα και Καλύτερα.

Κοινοποίηση άρθρου: