ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023: Οι Αγώνες έχουν συνέχεια – Οι διεκδικήσεις έχουν περιεχόμενο

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα Μνήμης και Αγώνα!

Μνήμης για τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν για το 8ωρο και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εδώ και σχεδόν 140 χρόνια, από τον ματωμένο Μάιο του Σικάγου το1886 και μετά.

Αγώνα για συνεχή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της αμοιβής της εργασίας.

Το ατομικό και συλλογικό εργατικό δίκαιο, η 48ωρη ανάπαυση, η προστασία της υγείας και της Μητρότητας είναι μέρος μόνον των εργατικών κατακτήσεων.

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) δεν μπορεί παρά να θυμίσει ότι και το Κοινωνικο-Ασφαλιστικό Σύστημα είναι προϊόν των εργατικών διεκδικήσεων.

Το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι σήμερα έχουν υγεία και σύνταξη οφείλεται στους αγώνες ΟΛΩΝ των προηγούμενων, αλλά και στις δικές μας θυσίες κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Γι αυτό καλούμε στους συνταξιούχους όλης της χώρας να μετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο αφορά στην προστασία των εισοδημάτων μας από την ακραία ακρίβεια, τη κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», την καταβολή των αναδρομικών της περιόδου 2015-16, την απόσυρση του Νόμου Κατρούγκαλου, την εξάλειψη της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχου (ΕΑΣ) μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι πληρώνουν δύο φορές φόρο και, μάλιστα, φόρο πάνω στον φόρο κ.α.

Η ΑΓΣΣΕ καλεί τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου την Δευτέρα 1η Μαΐου να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00πμ.

Ότι κατακτήσαμε προήλθε από αγώνες και έγινε με θυσίες!

Κοινοποίηση άρθρου: