Δεν είμαστε βάρος για να περάσουμε στερημένα Χριστούγεννα

Στερημένα θα περάσουν τις γιορτές φέτος οι συνταξιούχοι. Από την μια πλευρά η ακρίβεια και από την άλλη οι συντάξεις εξαθλίωσης δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον

Η δε αναπροσαρμογή κατά 7,75% των συντάξεων θα χορηγηθεί ολόκληρη μόλις σε 940.000 συνταξιούχους, από ένα σύνολο 2.650.000 δικαιούχων, κυρίως σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια.

Σχεδόν οι 2 στους 3 συνάδελφοί μας δεν θα πάρουν αύξηση από τον Ιανουάριο. Είτε με το εφεύρημα της «θετικής προσωπικής διαφοράς», μέσω του οποίου αποκλείονται πάνω από 900.000 συνταξιούχοι, είτε ορισμένοι θα λάβουν σαν αύξηση τα… ψιλά από τα “κάλαντα”. Δηλαδή «αυξήσεις» 2 έως 10 ευρώ το μήνα για συντάξεις πάνω από 1.100 έως 1.500 ευρώ λόγω της κατάργησης της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.

 Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) αξιώνει την προστασία του εισοδήματος όλων των «απομάχων» από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Προς αυτή την κατεύθυνση επιμένει και ζητά:

-Να δοθεί η  αύξηση του 7,75% σε όλους τους συνταξιούχος χωρίς τρικ και «προσωπικές διαφορές» που έφτιαξε ένας νόμος (4387/16) καταδικασμένος στην συνείδηση της κοινωνίας με τη σκόπιμα στρεβλή εφαρμογή του.

-Να καταβληθούν τα αναδρομικά του 11μηνου (Ιούνιος 2015-Ιούλιος 2016) σε όλους τους συνταξιούχος, ανεξαρτήτως εάν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ή όχι.

Την περίοδο της κρίσης και της ακραίας ακρίβειας κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος. Ειδικά τώρα στις Γιορτές. Κανείς δεν πρέπει να νιώσει απόβλητος. Ουδείς είναι οικονομικό βάρος!

Αν η Πολιτεία μας αντιμετωπίζει ως κοινωνικό άχθος, έχει υποτιμήσει τη δύναμή μας!

Το Γραφείο Τύπου

Κοινοποίηση άρθρου: