Όλοι μαζί στον αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, ( Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) ενώνει τη φωνή της με τις φωνές όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων για να μην περάσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που φέρνει τα πάνω κάτω στις εργασιακές σχέσεις και απορυθμίζει το καθεστώς εργασίας.
Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε συμμετέχει ενεργά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 για να μην βρεθούν οι νέες γενιές εργαζομένων χωρίς συντάξεις και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που συνεπιφέρουν:

  • Την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας.
  • Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Την επιβολή των δύο ωρών επιπλέον εργασίας χωρίς αμοιβή.
  • Την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
  • Την κατάργηση μέσω «αναβάθμισης» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)
  • Την καθιέρωση  ατομικών συμβάσεων εργασίας που θα λειτουργήσουν σε βάρος των εργαζομένων λόγω της οικονομικής ανισότητας των συμβαλλομένων

Όλα αυτά τα μέτρα που εντάσσονται μέσα στο νέο νομοσχέδιο θα μας βρούνε όλους απέναντι. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να βγούνε στους δρόμους – με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό – με όλες τους τις δυνάμεις για να μην περάσει το  νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που φέρνει τη ζούγκλα στην εργασία.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΏΡΑ 11.00π.μ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Κοινοποίηση άρθρου: