Τιμάμε και γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά

Όπως για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, έτσι και για την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) η φετινή εργατική Πρωτομαγιά είναι διαφορετική από κάθε άλλη φορά.
Φέτος η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να χάσουν τη ζωή τους, είτε εργαζόμενοι είτε συνταξιούχοι. Κάποιοι εξ αυτών πάλεψαν να κρατηθούν στη ζωή και τα κατάφεραν γιατί κρατήθηκε όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Το κράτος λόγο των έκτακτων καταστάσεων λειτούργησε με πολλές εκπτώσεις, ενώ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δοκιμάστηκαν εξ αιτίας αυτών των υγειονομικών συνθηκών.

Τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προς βοήθεια και στήριξη των νοικοκυριών ήταν ανάγκη και δικαίωμα των ασφαλισμένων και όχι μόνο. Βέβαια αρκετοί συνάνθρωποι μας στερήθηκαν τη βοήθεια του κράτους.

Τα εργατικά δικαιώματα και αυτά με τη σειρά τους κουτσουρεύτηκαν και μπροστά στην πανδημία για κάποιους θεωρούνταν πολυτέλεια.

Παρ´ όλα αυτά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν λύγισαν. Αντίθετα δυνάμωσαν και ύψωσαν τη θέληση τους κόντρα σε όσους υπολόγισαν ότι ο κορονοϊός θα ήταν το μέσον για να παραμείνουν για πάντα τα κομμένα δικαιώματα που άφησε σαν πληγή η πανδημία.

Μέσα στο κλίμα του γενικού περιορισμού το νέο νομοσχέδιο που σκέφτεται να καταθέσει προς ψήφιση το Υπουργείο Εργασίας με νέες ρυθμίσεις, δείχνει ότι η επόμενη μέρα μετά την πανδημία οι αγώνες μας θα πρέπει να είναι πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι και πιο αποφασιστικοί.

Κανένα οκτάωρο δεν μπορεί να γίνει ακορντεόν
Καμία υπερωρία δεν πρέπει να παραμένει χωρίς επιπλέον πληρωμή
Κανένας εργαζόμενος και συνταξιούχος δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος

Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε την ικμάδα των δυνάμεων μας για να προστατευθούν τα εργατικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η πρώτη Μαΐου είναι η αφετηρία των νέων αγώνων, ο φάρος που φωτίζει το δικαίωμα στην εργασία και την ποιότητα ζωής.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι και φέτος γιορτάζουν την εργατική Πρωτομαγιά με απαράμιλλο σθένος και με στόχο κανένα  δικαίωμα που με αγώνες κατακτήσαμε να μην μας αφαιρεθεί.

Φτάνει πια!

Κοινοποίηση άρθρου: