Να σταματήσει επιτέλους o εξευτελισμός των συνταξιούχων!

Οι εικόνες των συνταξιούχων να σχηματίζουν τεράστιες ουρές στα ταμεία των τραπεζών, η ορθοστασία και η πολύωρη αναμονή για να εισπράξουν την μειωμένη σύνταξή τους, δεν εξευτελίζουν μόνο τους απόμαχους της εργασίας, αλλά αποτελούν όνειδος για την κοινωνία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Πέρα από τις συνεχόμενες περικοπές των συντάξεων η αλλαγή στις ημερομηνίες καταβολής τους, επιβάλλει νέα πρόσθετη απώλεια για το μήνα Φεβρουάριο που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την οικονομική θέση των συνταξιούχων.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις οι συνταξιούχοι θα υποβάλλονται στη ταλαιπωρία αυτή δυο φορές το μήνα για τη είσπραξη και της επικουρικής τους σύνταξης.

Προβλήματα προκύπτουν ακόμη με την χρέωση δόσεων δανείων στις παλαιές ημερομηνίες πληρωμής με αποτέλεσμα οι οφειλές των συνταξιούχων να χαρακτηρίζονται ληξιπρόθεσμες και να επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας!                                                                         

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ)

ζητά από τους αρμόδιους φορείς να επιλύσουν άμεσα τα προβλήματα αυτά που έχουν σαν αποτέλεσμα πέρα από τον δεδομένο οικονομικό – στραγγαλισμό να θίγεται βάναυσα η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων .

Κοινοποίηση άρθρου: