Συγκέντρωσή έξω απ’ το ΣτΕ

Την Τετάρτη 16 Μαϊου 2018 ,πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω απ’ το ΣτΕ, μετά τη διαρροή της μη καθαρογραμμένης ακόμη απόφασης του ανώτατου αυτού δικαστηρίου, που κρίνει συνταγματικές τις βάναυσες και άδικες περικοπές τους σύμφωνα με τον ν. 4387/2016 του ν. Κατρούγκαλου. Η αγανάκτηση των ήδη εξαθλιωμένων συγκεντρωμένων στον υπαίθριο του δικαστικού μεγάρου δρόμο, που από τους ίδιους είχε καταληφθεί, ήταν έκδηλη και αγωνιστική, μαζί με τα πανό και τα γεμάτα περιεχόμενο συνθήματά τους για τον απάνθρωπο και υπ’ όψιν αυτόν νόμο. Οι δε καταγγελτικές δηλώσεις στους συγκεντρωμένους από όσους τους εκπροσωπούσαν, ήταν βάσιμες και αποκαλυπτικές, για το τι θα τους συμβεί και οικονομικά τους περιμένει, αν αυτός τελικά εφαρμοστεί. Αφού ήταν βγαλμένες, απ’ τις παράλογες και σφαγιαστικές των άρθρων του προθέσεις και την ύστερη και εξουθενωμένη αντοχή τους, που πρόκειται μ’ αυτόν ν’ ακολουθήσει. Μια και αποβλέπει στην άμεση φτωχοποίησή τους και στο σίγουρα αβέβαιο αύριο που τους περιμένει. 

Αλγεινή ακόμη εντύπωση και απογοήτευση προκάλεσε η στάση του αναπληρωτή υπουργού εργασίας κου Α. Πετρόπουλου απέναντι στην οκταμελή αντιπροσωπεία των συνταξιούχων που μετά από πίεση της συγκέντρωσης την δέχθηκε[ΑΓΣΣΕ, Δίκτυο και οι πολύπαθες χήρες], αφού έδειξε με τη στάση του, ότι μιλούσε σε εκπροσώπους, που τα επίκαιρα προβλήματα αρμοδιότητας του υπουργείου του δεν τα είχαν στο παρελθόν θέσει. Καθησυχαστικός, ειρωνικός, με Ναπολεόντεια και απόμακρη στάση απέναντί τους, μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει στο θεσμό και απέναντι σε εκείνους που εκπροσωπούν χιλιάδες και πολυάριθμα μέλη στις οργανώσεις τους. Αγνόησε ακόμη την ύπαρξη της ΑΓΣΣΕ με 140 χιλιάδες φυσικά μέλη και με ένα πλατύ μέτωπο  συνεργασίας με μεγάλες ομοσπονδίες έξω από τη δύναμή της, προσποιούμενος ότι αυτό συμβαίνει, γιατί δεν προηγήθηκαν οι συναντήσεις της με το υπουργείο στο παρελθόν, ούτε του είναι γνωστή η επαρκής επιστολογραφία της που στο υπουργείο προηγούμενα από την ίδια στάλθηκε και αναφέρονταν ανάμεσα στα άλλα, στην άδικη κατανομή των ο,2οe στα συνδικάτα τους και έγινε με έναν ανεξήγητο και περίεργο τρόπο. Εκείνα τα ποσά δηλαδή, που κρατούνται από αυτούς τους ίδιους. 

Αποχωρώντας οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων από την περιπαικτική και απογοητευτική συνάντηση που είχαν μαζί του, δήλωσαν στους συγκεντρωμένους.

Το δίκαιό μας για την οριστική κατάργηση του φτωχονόμου και συνταξιοκτόνου  ν.4387/2016, θα το βρούμε ενωμένοι και αγωνιζόμενοι στους δρόμους, έχοντας όλο τον κόσμο και την κοινή γνώμη μαζί μας. 

Κοινοποίηση άρθρου: