ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΕΠ

Στις 3/11/2017 κλιμάκιο της ΑΓΣΣΕ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Γιάννη Ιορδανίδη, ,τον Γεν.Γραμματέα Πέτρο Βογιατζή, τον Οργανωτικό Γραμματέα Κώστα Κοντούλη και τον Πρόεδρο των συνταξιούχων της Ολυμπιακής Γ.Σταύρου επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΕΤΕΑΕΠ και είχε συνάντηση με τον Διοικητή του κ.  Αθ.Καποτά.

Κατά την συνάντηση τονίσθηκε η καθυστέρηση  έκδοσης των επικουρικών συντάξεων, ιδιαίτερα σήμερα που και το κάθε ευρώ  είναι πόρος επιβίωσης των συνταξιούχων.

Ο Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ μας ενημέρωσε ότι τα εναπομείναντα εφάπαξ είναι 53.000 και οι επικουρικές συντάξεις είναι 116.000. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Οργανισμού μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ικανοποιηθεί οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί μέχρι τέλος του 2014, και αμέσως θα αρχίσει η επεξεργασία των υπολοίπων με στόχο το τέλος του 2018 ώστε να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως το Σύστημα και οι επικουρικές συντάξεις να εκδίδονται σε 3 μήνες.

Σημειώνουμε  ότι κατά τον Διοικητή το ΕΤΕΑΕΠ ο Οργανισμός παρουσιάζει σήμερα πλεόνασμα 53 εκατ.ευρώ στον τομέα πρόνοιας (εφάπαξ) και 116 εκατ. ευρώ στον τομέα επικουρικών συντάξεων κάτι που δείχνει την θετική προοπτική του Οργανισμού.

Από πλευράς μας αντιδράσαμε στα σχετικά στοιχεία, τονίζοντας ότι τα πλεονάσματα προέρχονται από τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων κατά 60%. Θέση μας είναι η επαναφορά των επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα προ του πρόσφατου νόμου.

Τονίσθηκε ακόμα η παράνομη παρακράτηση του 6% για την Υγεία στις επικουρικές συντάξεις και ζητήσαμε την διακοπή της.

Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν το ΕΤΑΤ,το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, το ΕΤΕΑΜ, κα.

Η συνάντηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε η άμεση και ανοικτή επικοινωνία του Οργανισμού με την ΑΓΣΣΕ για κάθε πρόβλημα.

Κοινοποίηση άρθρου: