Η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών

Με ιδιαίτερη προσοχή ακούσαμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού την Δευτέρα 13 Νοέμβρη, που μεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα ΜΜΕ.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος ύψους 1,4 δις και μάλιστα να εντάσσει σε αυτό τα ποσά που παράνομα  παρακρατούσαν από τους συνταξιούχους για 54 ολόκληρους μήνες. Επίσης αναφέρθηκε σε ποσά που ανάλογα με το ύψος της σύνταξης θα επιστραφούν.     Διαπιστώνουμε ότι δεν αφαιρείται η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων από την αρχική σύνταξη, με αποτέλεσμα να μην επιστρέφονται όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση η κυβέρνηση.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, επισημαίνει στον Πρωθυπουργό της χώρας, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δεχτούν άλλη αδικία σε βάρος τους και απαιτούμε την σωστό υπολογισμό της διαφοράς  κράτησης υπέρ ΕΟΠΥΥ και επιστροφή των επί πολλών μηνών παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, από 1/1/ 2012 και όχι από 1/6/ 2012 όπως είπε στο διάγγελμά του. Επίσης επισημαίνουμε  στον Πρωθυπουργό ότι αυτά τα χρήματα  δεν είναι κοινωνικό μέρισμα, τα χρωστάνε στους συνταξιούχους, τα κρατούσαν παράνομα και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, η απόφαση της κυβέρνησης θα είναι κλοπή χρημάτων από τους συνταξιούχους. Το ίδιο ισχύει και για το ποσό των 380.000.000 ευρώ που δίνει στη ΔΕΗ ως ενίσχυση, για να μην αυξηθεί το ρεύμα για το 2018.

Το υπέρπλεόνασμα που δημιουργήθηκε  το 2017 είναι αποτέλεσμα της σκληρής υπέρ φορολόγησης του Ελληνικού λαού, είναι χρήματα που ο λαός τα πλήρωσε πολύ ακριβά, είναι χρήματα που οι συνταξιούχοι τα πλήρωσαν με την εξαθλίωση που τους επέβαλαν μέσω των συνεχομένων μειώσεων των συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε πάνω από 240.000 συντάξεις και την συνέχιση των μνημονίων το 2019 μέσω του επαναϋπολογισμού που θα γίνει με τον νόμο 4387/2016 (γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου), θα πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός, θα πρέπει τουλάχιστον να μας λένε την αλήθεια.

Το Σωματείο μας είναι από τα πρώτα σωματεία που ανέδειξαν την παρανομία της κράτησης του ΕΟΠΥΥ, αγωνίστηκε για την δικαίωση μας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την τελική δικαίωση μας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.  Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να δώσει στους συνταξιούχους ότι παράνομα τους έχει παρακρατήσει, ώστε να μην τους οδηγήσει για άλλη μια φορά σε αγωγές και δικαστικούς αγώνες.

Κοινοποίηση άρθρου: