Για την συγκέντρωση της 6-10-2017 έξω απ’ το Σ.τ.Ε.

  •   Η ΑΓΣΣΕ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη και με ενθουσιασμό παρουσία των χιλιάδων συνταξιούχων, που ανταποκρίθηκαν στο δικό της κάλεσμα και στο κάλεσμα των δεκάδων συνταξιουχικών οργανώσεων που έπραξαν το ίδιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίων του επαίσχυντου και κακουργηματικού για τους συνταξιούχους ν. 4387/16 του ν. Κατρούγκαλου έξω απ’ το Σ.τ.Ε. την ημέρα της εκδίκασής του. Τα πνευματώδη και ευφάνταστα πανό και τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση,  είχαν αντιμνημονιακό περιεχόμενο και στιγμάτισαν σαν ένοχες, όλες τις κυβερνητικές εποχές της δυναστείας των δανειστών πάνω στη χώρα μας.
  •   Ο υπόδικος, τερατουργηματικός και εγκληματικός αυτός νόμος, άσχετα από το δικαστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, έχει καταδικαστεί: στην μνήμη και από την τσέπη των συνταξιούχων, γιατί δεν εφαρμόστηκε για να διορθώσει και να βελτιώσει τα κακώς ασφαλιστικά κείμενα, αλλά για να εισπράξει και για να καταστρέψει την όποια ασφαλιστική προοπτική.  Οι δε διορθώσεις, που ένοχα επιχειρεί σήμερα η κα Αχτσιόγλου πάνω στον ίδιο νόμο, εκτός από το ότι αποδέχεται την αποτυχία του, θεωρούνται προκλητικά ασήμαντες και μόνο αν τύχουν της έγκρισης των δανειστών όπως η ίδια στο κοινοβούλιο ομολόγησε.

  Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. μετά την διερευνητική ανάγνωση του νόμου, ανάμεσα στα άλλα απαιτεί:

  •  Την άμεση κατάργησή του, γιατί ενταφιάζει ακόμη περισσότερο το υπάρχον ασφαλιστικό μας κατάντημα. Που μαζί με τις περικοπές που μας έγιναν και εκείνες που έχουν υπογραφεί και θα μας γίνουν και μαζί με την υπάρχουσα δυσβάσταχτη και επερχόμενη φοροκαταιγίδα, θα μας οδηγήσουν στην περαιτέρω προσωπική και οικογενειακή φτώχια και εξαθλίωση.
  • Να εφαρμοστούν χωρίς υποσχετικές παλινωδίες, όλες οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε., όχι μόνο για το σεβασμό των αποφάσεων της δικαιοσύνης, αλλά γιατί, οι συνταξιούχοι που τους ανάγκασαν να φυτοζωούν με το  πενιχρό εισόδημα που τους επέτρεψαν να έχουν, τα καταφέρνουν να διατηρούν μ’ αυτό, τον κοινωνικό και οικογενειακό ιστό της χώρας εν ζωή και σε λειτουργία.
  • Να μην αποπληρώνουν οι συντάξεις  το δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο χρέος της χώρας, αλλά εκείνοι που το δημιούργησαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Που σαν άλλος μινώταυρος, το συνεχώς αυξανόμενο και ποτέ χορτασμένο αυτό εφεύρημα, εξακολουθεί συνεχώς να απαιτεί. Και αν δεν διαγραφεί [τουλάχιστον] στο μεγαλύτερο μέρος του, τότε: τα μνημόνια, ο δημόσιος πλούτος για 99 χρόνια, οι δημόσιες εισπράξεις σε ξένα χέρια,  το 3,5% μέχρι το 2023 του ΑΕΠ και το 2% για άλλα 40 χρόνια, το αμαρτωλό νέο ΤΑΪΠΕΔ, ο νόμος Κατρούγκαλου, το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, οι κατά καιρούς δόσεις από τους δανειστές που λαβαίνουμε, ο κόφτης, η προσωπική διαφορά, το ΕΚΑΣ, ο ΕΝΦΙΑ, τα κοινωνικά επιδόματα, οι αποφάσεις που μας δικαιώνουν, τα κλεμμένα αποθεματικά μας, η μείωση του αφορολόγητου, η υπερφορολόγηση, η αντεργατική νομοθεσία με τις εργασιακές σχέσεις, η ανακεφαλαιοποίηση από την τσέπη μας των τραπεζικών παραρτημάτων του κου Ντράγκι στη χώρα μας, και οι πλειστηριασμοί, Θα αναιρούν τις απατηλές υποσχέσεις που δίνονται κάθε χρόνο απ’ τη Θεσσαλονίκη,  ενώ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ  ΙΣΧΥΡΙΖΌΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
  • Τέλος, εκτός από την επαναφορά  του καταληστευμένου εισοδήματός μας, εξακολουθούμε να ζητάμε: Φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλεία χωρίς συμμετοχή. Δωρεάν υπηρεσίες στην υγεία για όλες και για όλους, όχι με τις σημερινές απαράδεκτες υπηρεσίες και συντάξεις επιβίωσης. Μέτρα για το ασφαλιστικό μας σύστημα που σχετίζονται με: την μείωση της ανεργίας, την σταθερή,  την πλήρη, την μόνιμη και την πληρωμένη εργασία και όχι η μια θέση να μοιράζεται σε πολλούς. Με ικανοποιητικές αμοιβές, Σ.Σ.Ε., η ξενιτιά της νεολαίας και χωρίς το δίλημμα: «ποιος είναι πιο τυχερός ο άνεργος; Ή αυτός που εργάζεται και δεν
Κοινοποίηση άρθρου: