Συμφωνία και Κινητοποίηση

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την επίτευξη της συμφωνίας μετά από διαπραγμάτευση 12 ωρών με τους δανειστές και ετοιμάζεται να δουλέψει σε όλα τα επίπεδα για την εφαρμογή της, όπως μας ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών. 

Μιας συμφωνίας  περικοπών της τάξης του 18% τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις που πλήττει για μια ακόμη φορά τον Έλληνα συνταξιούχο παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε η κυρία Αχτσιόγλου να μας πείσει για το αντίθετο. Δυστυχώς τα νούμερα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι οι συνταξιούχοι βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο. Η αριστερή κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα, λησμονώντας κάθε προεκλογική της εξαγγελία και ταυτόχρονα  μας προετοιμάζει και για νέες μειώσεις στο αφορολόγητο από το 2020. 

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ» που λέει και ο ποιητής οδηγεί τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτωχοποίηση και την κοινωνία στα κλίνη του Προκρούστη στο όνομα μιας ανάπτυξης που δεν υφίσταται και δεν πρόκειται να επιτευχθεί καθώς ακόμη και στο πρώτο έτος των οικονομικών σχολών οι σπουδαστές διδάσκοντες πως οι περικοπές και η ενίσχυση της φορολογίας οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση. 

Η ΑΓΣΣΕ στις δύσκολες αυτές ώρες απόλυτης αποδόμησης της Ελληνικής κοινωνίας θα σταθεί στο πλευρό των υπόλοιπων κοινωνικών φορέων συμμετέχοντας στην γενική απεργία που ανακοίνωσαν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ στις 17 Μαΐου. Γιατί αγωνιζόμενοι όλοι μαζί, μπορούμε περισσότερα.

Κοινοποίηση άρθρου: