Συνέντευξη Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στην Αίγλη Ζαππείου στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη της γρίπης μέσω του εμβολιασμού.

Για το θέμα μίλησαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ. και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του American College of Greece, καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης και ο πρόεδρος της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας κ. Νικόλαος Μουλίνος.

Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. επαινεί και στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν σε έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού συνόλου, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά περίοδο. Ο κ. Μουλίνος ανέφερε ότι η πρόληψη αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα, αφού είναι δεδομένο, ότι μπορεί να αποτρέψει μελλοντικούς κινδύνους για την Υγεία και να συμβάλλει θετικά στην ποιότητα της ζωής μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος το 2015, 868.641 αρρώστησαν από τον ιό της γρίπης, 435 ήταν τα σοβαρά κρούσματα από τα οποία τα 408 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 197 έχασαν τη ζωή τους. 

Ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. συνέστησε σε όλους όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, με ανοσοκαταστολή, μεταβολικά νοσήματα, έγκυοι, θηλάζουσες, παχύσαρκοι και παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια) καθώς και στο υγειονομικό προσωπικό, να εμβολιαστούν εγκαίρως έναντι της γρίπης.

Κοινοποίηση άρθρου: