Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Δ.Ε.Θ. 2014: ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ…

Για άλλη μια χρονιά, οι θολές και ‘επετειακού χαρακτήρα’ εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύουν το χάσμα μεταξύ των κυβερνητικών φαντασιώσεων και των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας.
Οι διορθώσεις(;) στον ΕΝΦΙΑ , η ασήμαντη μείωση στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης (10 λεπτά /λίτρο), οι πολλαπλές δόσεις για πληρωμή των χρεών, η μείωση –στο απώτερο μέλλον- της φορολογίας των φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ‘μέτρα΄ που δεν αλλάζουν την γενική φιλοσοφία της φορομπηχτικής κυβερνητικής πολιτικής .

Και το κυριότερο : δεν αυξάνουν την φορολογική βάση, αφήνοντας στο φορολογικό απυρόβλητο όλους όσους μέχρι σήμερα φοροδιαφεύγουν.
Άλλη μια φορά συνταξιούχοι και εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες κινούνται στον αντίποδα των αναγκών της κοινωνίας.

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) έχει πάγιες θέσεις για το φορολογικό. Συγκεκριμένα η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. ζητά:

  • Ουσιαστικές και σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους, προκειμένου να αναπληρώσουν τα φορολογικά βάρη που επωμίσθηκαν από την αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας και των εισοδηματικών απωλειών που υπέστησαν τα τελευταία έτη.
  • Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους συνταξιούχους
  • Μείωση συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
  • Μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ στα βιβλία, στα σχολικά είδη και στα φάρμακα.
  • Ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας για όλες τις κατηγορίες και πηγές εισοδημάτων.
Κοινοποίηση άρθρου: