Συνάντηση με τον τον βουλευτή κ. Παύλο Χαϊκάλη

Μετά από την συνάντηση που είχαμε σήμερα, ο Βουλευτής ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ο Γραμματέας της Γραμματείας Συνδικαλισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος. Καλλέργης Βαγγέλης με τον Πρόεδρο της ΑΓΣΕΕ κο. Μουλίνο Νίκο, τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης «ΤΑΝΠΥ» κο. Κάντα Αριστοτέλη και τον Γενικό Γραμματέα  του Συνδέσμου Συνταξιούχων Χημικών Τ.Ε.Α.Χ. ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων για τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τον νέο Κανονισμό του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, ο οποίος έχει κατατεθεί για έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας κο. Βρούτση να μην εγκρίνει τον νέο Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών του ΕΤΕΑ, καθώς με αυτόν  τον κανονισμό ενοποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις των παροχών, καταργώντας τα καταστατικά που ίσχυαν μέχρι σήμερα στα επικουρικά ταμεία που ενσωματώθηκαν στο ΕΤΕΑ. Αυτό θα επιφέρει περαιτέρω μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 16% μέχρι και 45%, οι οποίες πλέον θα διαμορφώνονται σε ετήσια βάση με ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Το χειρότερο όμως, όλων είναι η κοινωνική αναλγησία και η αδιαφορία του Διοικητή του Ταμείου και του Διοικητικού Συμβουλίου που συμφώνησαν σε έναν τέτοιο κανονισμό όπου στην περίπτωση σύνταξης θανάτου ο επιζών σύζυγος θα πρέπει να είναι 62 ετών και άνω για να δικαιωθεί της συντάξεως χηρείας καθώς και το γεγονός ότι καταργεί τη σύνταξη αυτή στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτος ηλικίας τους.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σταθούν με δύναμη και σθένος δίπλα στους συνταξιούχους του ΕΤΕΑ προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ξεκινώντας αγώνα διαρκείας για την προστασία των συνταξιούχων.

Κοινοποίηση άρθρου: