ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973.
Η εξέγερση αυτή της νεολαίας, με βασικό σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συσπείρωσε το σύνολο του Ελληνικού λαού, και αποτέλεσε την θρυαλλίδα για την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος των συνταγματαρχών, μερικούς μήνες αργότερα.
Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, και οι συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τραγικές, το σύνθημα της εξέγερσης του 1973,παραμένει ζωντανό!
Σήμερα:

-που η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, και χιλιάδες οικογένειες στερούνται το ψωμί, την κατοικία και άλλα στοιχειώδη αγαθά,
-που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού και χιλιάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. – που η δημόσια παιδεία, όπως και η δημόσια υγεία, ισοπεδώνονται στο όνομα των μνημονίων,
τα αιτήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα!

Σήμερα, περισσότερο, παρά ποτέ, καλούμαστε να αγωνιστούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, που δημιουργούν μία ασφυκτική θηλιά στο λαιμό όλων, και προδιαγράφουν ένα ζοφερό σκηνικό, για τη ζωή και την πρόοδο της νέας γενιάς.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις πορείες για το εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Νοέμβρη 2013.

Κοινοποίηση άρθρου: