Προϋπολογισμός 2014: Πρωτογενές πλεόνασμα ανεξαρτήτως κόστους;

Ο  Προϋπολογισμός   για το 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή,(και τελεί υπό την έγκριση της τρόικας !) έχει και φέτος έντονο αντιλαϊκό χαρακτήρα. Κάτω από το περιτύλιγμα αισιοδοξίας περί πρωτογενούς πλεονάσματος, συντελεί και για τη χρονιά αυτή, στην επιδείνωση της θέσης του ελληνικού λαού, αφού  στοχεύει στην  επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ανεξαρτήτως κόστους…
Αποτελεί δηλαδή  θλιβερή προϋπόθεση για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος η περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων!
Ο προϋπολογισμός του 2014 φέρνει  νέα ‘ακραία μέτρα’ :

  • Με επιπλέον 6 δισ. ευρώ θα κληθούν να συμβάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι το 2014, για να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 3 δισ. ευρώ, από 812 εκατ. ευρώ το 2013.
  • Ο νέος προϋπολογισμός   προβλέπει κατάργηση φοροαπαλλαγών, αυξημένες εισπράξεις από τη φορολογία των εισοδημάτων και της περιουσίας, αλλά και μεγάλες περικοπές των κονδυλίων που προορίζονται για την Υγεία και την  άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
  • Με την ανεργία να κινείται άνω του 27%, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν εκτοξευθεί στα 62 δισ. ευρώ και ύστερα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, ο επιπλέον «λογαριασμός» των 6 δισ. ευρώ που φέρνει ο νέος προϋπολογισμός είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την τραγική οικονομική κατάσταση των Ελλήνων.
  • Οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος προβλέπονται αυξημένες κατά 1,3 δισ. ευρώ (11,5%), από τους φόρους περιουσίας -και κυρίως τον νέο φόρο ακινήτων- κατά 1,1 δισ. ευρώ (41,5%), τη στιγμή που η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και της υγείας είναι μειωμένη κατά 3,14 δισ. ευρώ (από τα 17 δισ. ευρώ στα 13,9 δισ. ευρώ), ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες ψαλιδίζονται κατά 443 εκατ. ευρώ.
  • Οι επιχορηγήσεις προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τους λοιπούς φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής, τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα περιοριστούν κατά 18,4%, μέσω συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται στα μνημόνια που υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές.

Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ(Α.Γ.Σ.Σ.Ε.), εκτιμά ότι και οΠροϋπολογισμός του 2014, επιχειρεί να ωραιοποιήσει την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, βάζοντας βαθειά το χέρι της φορολογίας, στις άδειες τσέπες των Ελλήνων!
Η αναδιανομή των φορολογικών βαρών, είναι μονόδρομος  για την πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και άμεσο ορατό αποτέλεσμα στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Κοινοποίηση άρθρου: