ΚΥΠΡΟΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 58 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: « ψέματα σήμερα μας λένε ξανά…»

Συμπληρώνονται σήμερα 58 χρόνια από την 1 Απριλίου 1955, την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα στη Κύπρο, που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου. Ανεξαρτησία- που δεν υπήρξε ανέφελη τα χρόνια που ακολούθησαν- και που κερδήθηκε χάρις στο αίμα και τις θυσίες του κυπριακού λαού και κυρίως της κυπριακής νεολαίας που κατέθεσε τα νιάτα της στο βωμό εκείνου του αγώνα.
Η φετινή επέτειος ,βρίσκει τη Κύπρο και το λαό της να ζουν ένα νέο δράμα.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία του νησιού , δέχονται μία πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα οικονομική επίθεση από ΕΕ και ΔΝΤ, προκειμένου να δεχτούν νέες σκληρές θυσίες πληρώνοντας για λάθη του πολιτικο-οικονομικού συστήματος της χώρας τους, παρόμοια κατάσταση με εκείνη που βιώνουμε σήμερα και στη χώρα μας.
Είναι βέβαιο ότι τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Κύπρο θα αξιοποιηθούν για να ενταθούν οι εκβιασμοί και οι απειλές σε βάρος των λαών της Ευρώπης -και του ελληνικού-, προκειμένου να κάμψουν την αντίστασή τους στη πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων που αλέθει λαούς και καταστρέφει χώρες.

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) συμπαρίσταται στον κυπριακό λαό στις δύσκολες ώρες που διέρχεται και εκφράζει την βεβαιότητα ότι δεν είναι μακριά η μέρα που μέσα από ένα νέο απελευθερωτικό αγώνα -άλλης ίσως μορφής από εκείνον του 1955 αλλά με παρόμοιο με εκείνον περιεχόμενο- θα ανατείλει μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας στη ‘Γη τ ’ άγριου καιρού των ηφαιστείων’, στη μαρτυρική Κύπρο…

Κοινοποίηση άρθρου: