Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

Το Δ.Σ. της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος(Α.Γ.Σ.Σ.Ε.), που συνεδρίασε σήμερα, εκφράζει την ανησυχία των Συνταξιούχων για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, εξελίξεις που οδηγούν στον πλήρη αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών. Η Κυβέρνηση δέσμια των μνημονιακών επιλογών που επέβαλε η τρόικα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας της οικονομίας και της χώρας , προωθεί σχέδιο αφελληνισμού και ελέγχου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος οδηγώντας, κατά κύριο λόγο την Εθνική Τράπεζα –τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα- στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στην ουσία την παραδίδει βορά στο ξένο τραπεζικό κεφάλαιο.

Η Εθνική Τράπεζα που προσέφερε από της ίδρυσής της «πίστη» στο τραπεζικό σύστημα και έχει ταυτιστεί με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και της ιστορίας του τόπου, οδηγείται στον αφελληνισμό .

Η εξέλιξη αυτή:

  • επιφέρει δραματικές επιπτώσεις τόσο στη πορεία για την έξοδο της χώρας από την ύφεση όσο και για την απασχόληση στον τραπεζικό κλάδο αλλά και γενικότερα,
  • υπονομεύει συνολικά το τραπεζικό σύστημα της χώρας
  • απαξιώνει την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι σήμερα ο κύριος μέτοχος της ΕΤΕ, και φυσικά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία !


Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος(Α.Γ.Σ.Σ.Ε.), ενώνει τη φωνή της με τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, και τις παραγωγικές τάξεις και απαιτεί να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής και της Eurobank όπως και των άλλων τραπεζών και να μην περάσουν στον απόλυτο έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Κοινοποίηση άρθρου: