Δράσεις

Έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά την εκλογή της νέας διοίκησής της η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος(Α.Γ.Σ.Σ.Ε.). Μέσα στο ζοφερό κοινωνικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί εδώ και 2,5 χρόνια στη χώρα μας στο οποίο οι συνταξιούχοι κατά κύριο λόγο σηκώνουν τα βάρη της αδιέξοδης πολιτικής των κυβερνήσεων που υπαγορεύεται από την τρόικα και τα μνημόνια η νέα διοίκηση της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων. Κύριος στόχος των ενεργειών της Διοίκησης της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.Ε. είναι να σταματήσουν να αγνοούνται οι συνταξιούχοι της χώρας μας στη χάραξη των πολιτικών που πλήττουν κατά κύριο λόγο τους ίδιους και να συντονιστεί η δράση όλων των οργανώσεων συνταξιούχων σε μια μαζική αντίδραση που θα επιβάλει το τέλος των πολιτικών που οδηγούν τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο.

Συγκεκριμένα η Α.Γ.Σ.Σ.Ε.:

  • Απέστειλε ανοικτές επιστολές στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας όπου εκφράζεται η αντίθεση της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. στην ασκούμενη πολιτική που ισοπεδώνει και καταλύει τις κοινωνικές κατακτήσεις.
  • Ζήτησε και πραγματοποίησε επαφές με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και με πολιτικά κόμματα(Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)
  • Προέβη σε δημόσια παρέμβαση και διαμαρτυρία για τα προβλήματα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που στερούν τους συνταξιούχους από το φάρμακο που αποτελεί αναγκαιότητα και κοινωνικό αγαθό.
  • Επίσης προέβη σε δημόσια παρέμβαση για την πώληση της ΑΤΕ αλλά και την επιχειρούμενη διάλυση του Ταμείου Υγείας των εργαζόμενων σε αυτήν το ΤΥΠΑΤΕ.
  • Συμμετείχε στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ στις 8/9/12και στις απεργιακές εκδηλώσεις που οργάνωσαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την 26/9/12
  • Πραγματοποίησε Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 11/9/12 για τον συντονισμό της δράσης των συνταξιούχων.
  • Οργάνωσε για πρώτη φορά πορεία συνταξιούχων στο Υπουργείο Εργασίας όπου αντιπροσωπεία της συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Βρούτση.
  • Συμμετείχε στη σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών που οργάνωσε η ΓΣΕΕ(18/9) για την προετοιμασία της Γενικής Απεργίας της 26/9.
  • Συνέντευξη του προέδρου σε ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι
  • Επαφές με οργανώσεις συνταξιούχων για ένταξή τους στην Συνομοσπονδία.

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, η μοναδική τριτοβάθμια συνδικαλιστική Οργάνωση με περισσότερα από 130.000 μέλη πανελλαδικά, θα συνεχίσει να αναδεικνύει με συγκεκριμένα επιχειρήματα τα προβλήματα των συνταξιούχων με στόχο την αναγνώριση του θεσμικού ρόλου της Συνομοσπονδίας και την αντιμετώπιση σειράς σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους συνταξιούχους και κατ΄ επέκταση ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.